Pandora nakit

Pandora nakit

Pandora dizajnira, proizvodi i prodaje ručno obrađen i savremeni nakit, od visokokvalitetnih materijala po pristupačnim cenama.

Verovatno ste čuli za Pandorinu kutiju. Ime će verovatno dočarati bogate slike grčkog mita u kojem Pandora otvara zabranjenu kutiju i nesvesno oslobađa zlo u svet. Tokom vekova, ova legenda je inspirisala bezbroj pesnika i umetnika. Naziv su koristili i ekonomisti da opišu uslove u kojima se mogu pojaviti nepredviđene poteškoće. Što je pozitivnije, Pandora je takođe imenjak popularne linije nakita. Dok je u mitologiji Pandorina kutija označavala oslobađanje loših vibracija, za Pandorin nakit se kaže da označava nadu koja je zaboravljena. U tom cilju, Pandora nakit sadrži niz jednostavnih, modernih komada koji takođe održavaju klasične linije, što je karakteristično za njihov jedinstven i bezvremeni dizajn.

pandora nakit

Pandora je najveći svetski brend nakita. Pandora nakit se prodaje u više od 100 zemalja kroz 6.400 prodajnih mesta, uključujući više od 2.400 koncept prodavnica.

Sa sedištem u Kopenhagenu, u Danskoj, Pandora zapošljava 27.000 ljudi širom sveta i izrađuje svoj nakit u dva objekta sa LEED sertifikatom na Tajlandu. Pandora je posvećena liderstvu u održivosti. Iz tog razloga koristiće samo reciklirano srebro i zlato u svom nakitu do 2025. Tako će prepoloviti emisije gasova staklene bašte u svom lancu do 2030. Pandora je kotirana na Nasdak Kopenhagenskoj berzi i ostvarila je prodaju od 3,1 milijardu EUR u 2021.

Nakit Pandora – Istorija

Sve je počelo pre skoro 30 godina. Davne 1982. godine danski zlatar Per Enevoldsen i njegova supruga Vini osnovali su zlataru, koja će jednog dana postati PANDORA u skromnom okruženju u Kopenhagenu u Danskoj.

Od početka su često putovali na Tajland u potrazi za nakitom za uvoz. Kako je potražnja za njihovim proizvodima rasla, njihov fokus se postepeno pomerao ka veleprodaji klijentima u Danskoj.

1987. godine, nakon nekoliko uspešnih godina kao veletrgovci, maloprodajne aktivnosti su prekinute i preduzeće se seli u veće prostorije. U međuvremenu, prvi domaći dizajner se pridružio kompaniji i PANDORA je počela da se fokusira na kreiranje sopstvenog jedinstvenog nakita. Godine 1989. kompanija je odlučila da počne proizvodnju svog nakita na Tajlandu.

2000. godine, PANDORA-in koncept šarm narukvice je prvi put predstavljen na danskom tržištu. Potrošači su prihvatili koncept i u narednim godinama. Vođena rastućom i ohrabrujućom potražnjom, kompanija je počela da se širi na međunarodnom nivou, ulazeći na nova tržišta kao što su Sjedinjene Države 2003, Nemačka i Australija 2004. godine.

Da bi povećala svoje proizvodne kapacitete, PANDORA je 2005. godine otvorila veliki proizvodni pogon sa šest spratova u potpunom vlasništvu na Tajlandu. Koji i dalje čini centralni deo trenutne proizvodnje i infrastrukture. U avgustu 2008. otvoren je drugi proizvodni pogon u istoj oblasti, nakon čega je 2010. godine usledilo otvaranje trećeg i četvrtog PANDORA-inog pogona u istoj oblasti, dodatno ojačavajući jedinstvenu proizvodnu postavku.

pandora nakit

Pandora nakit za decu

Prilikom kupovine nakita za decu, obično smo u dilemi, da li kupiti nešto sto će dete moći da nosi odmah po rođenju, ili nešto što će čuvati za uspomenu i kasnije nositi u životu. Naši običaji su da se bebama odmah po rođenju pokloni zlatnik ili narukvica koja bebu čuva od zla. Poslednjih godina poklanjaju se crvene narukvice na kaučuku ili svilenom končiću.

Ako želite trajnu uspomenu i vrednost, to može da bude neki komad nakita Pandora, koji ne gubi na vrednosti. Naravno tu su i bubamare, delfini i slončići za sreću u vidu privezaka, minđuša, narukvica i prstenčića za klinceze. U ovakvim kupovinama, ne možete da pogrešite jer je to nakit koji kada prerastemo, čuvamo u posebnim kutijama i plišanim vrećicama. Onda ih sa posebnom setom na detinjstvo, predajemo našim princezama i prinčevima.

Pandora nakit – Cene

Pandora nakit je napravljen od visokokvalitetnih materijala, prolazi kroz intenzivan proces i kroz nekoliko ručnih obrada u toku izrade. Ovo dovodi do visoke cene, ali znate da za to dobijate kvalitet. Generalno, smatra se da je Pandora nakit po razumnoj ceni. Opseg cena za Pandora nakit je od 175 dolara za osnovne modele, do 3.000 dolara za zlato od 14K i Murano staklo.

Iako nisu jeftine, cene se prema njihovoj vrednosti i onome što nude kupcu. Iako opšte habanje i zatajenje nisu pokriveni njihovom garancijom, oni nude do 2 godine za popravku ili zamenu felera u proizvodnji za srebrni i zlatni nakit.

Pandora nakit je vredan, zato ako tražite dugotrajan fensi nakit za ležerne ili elegantne događaje nećete pogrešiti sa ovim izborom. Većina njihovog nakita napravljena od kubnih cirkona, materijala poput emajla, srebra i ponekad pozlate.

Evo uzorka onoga što biste mogli očekivati da platite za svaku stavku kada počnete da kreirate svoj dizajn Pandora narukvice:

Cene za Pandora narukvice:

  • Srebrna narukvica: 50 dolara
  • Srebrna narukvica sa kopčom od 14K: 230 dolara
  • Zlatna narukvica sa kopčom: 1250 dolara
  • Srebrni privezak: 15 do 80 dolara svaki
  • Zlatni privezak: 180 dolara svaki
  • Perla od muranskog stakla sa srebrom: 30 dolara
  • Perla od muranskog stakla sa zlatom: 180 dolara
  • Srebrni odstojnik: 15 do 65 dolara
  • Zlatni odstojnik: 75 do 180 dolara
  • Privezak: 25 dolara za srebro i do 200 dolara za zlato

Od čega je Pandora nakit

Brend koristi razne materijale i drago kamenje u izradi svojih komada nakita. Neki od njih uključuju dijamante, kvarc, topaz, kultivisane bisere, organske dragulje, staklo, pa čak i veštačko kamenje, kao i netradicionalne materijale kao što su murano staklo, koža i drvo.

Metal

Pandora koristi srebro od sterlinga, koje se sastoji od 92,5% srebra i 7,5% drugih metala poput bakra. 88% svog srebra koje je brend koristio u 2019. došlo je iz recikliranih izvora. Neke od njegovih kolekcija imaju oksidiranu završnu obradu, imitirajući prirodni proces tamnjenja srebra za vintidž privlačnost. Da bi se sprečilo da neki srebrni komadi potamne, brend koristi crni rodijum.

Dok je njihova kolekcija zlatnog nakita napravljena od 14-karatnog žutog zlata, njihova dvobojna kolekcija nakita koristi srebro od sterlinga i 14-karatno ružičasto ili žuto zlato. Neke kolekcije sadrže mešavinu metala. Ovo uključuje Pandora Shine kolekciju, koja je napravljena od jedinstvene metalne mešavine u svojoj srži, prvo obložene paladijumom i presvučene 18-karatnim zlatom. Pandora Rose kolekcija je napravljena od mešavine srebra i bakra i obložena ružičastim zlatom.

Jedna od najboljih karakteristika Pandora nakita je to što ne sadrži nikl, što znači da je savršen za one sa alergijama na nikl.

Drago kamenje

Pandora obično koristi sintetičke kristale za svoj nakit. Samo 0,04% kamenja korišćenog u Pandora nakitu u 2018. bilo je prirodno drago kamenje. Što se tiče prirodnog dragog kamenja, kvarc se najčešće koristi u Pandora kolekcijama i uključuje ametist, dimljeni kvarc i gorski kristal. Brend takođe uključuje visokokvalitetne kultivisane bisere, pažljivo usklađene po veličini i boji u svakom komadu nakita.

Laboratorijsko i sintetičko kamenje

Da bi neki od svojih komada nakita bili pristupačni, Pandora takođe koristi kamenje stvoreno u laboratoriji kao što su kubni cirkonijum, kristal, sintetički safir i sintetički rubin. Ovo kamenje je stvoreno u laboratoriji kako bi oponašalo svoj prirodni par.

Ponekad brend uključuje lakirane veštačke bisere napravljene od staklokeramike sa bisernim sjajem. Osim što izgledaju slično pravim biserima, sintetički dragulj je takođe otporan na znoj, trljanje i grebanje. U stvari, rangira se oko 6,5 do 7 na Mohsovoj skali tvrdoće.

Drugi materijali

Pandora takođe koristi emajl, staklo, kožu i druge materijale. Njihove stakleni privesci su napravljeni od visokokvalitetnog murano stakla, koje je uvezeno sa venecijanskog ostrva Murano u Italiji. Emajl se obično spaja sa površinom metala ili stakla za dekoraciju i šarene efekte. Tradicionalno, to je materijal na bazi stakla, ali Pandora koristi emajl od epoksidne smole koji je izdržljiviji i otporniji na lomljenje od prethodnog. Ovo čini nakit dugotrajnijim.

Nakit Pandora – Oglice

Odlivene od PANDORA prelepog asortimana metala – hladnog srebra od sterlinga, toplog 14-karatnog žutog zlata i inovativnog rumeno-ružičastog 14-karatnog zlata – ogrlice sa privescima pokazuju posvećenost brenda kvalitetu, izradi i lepoti.

Ručno obrađene i izrađene od etički dobijenog sterling srebra, Pandora srebrne ogrlice su osnovni nakit za svaku ženu i priliku. Stilizirajte svoje oglive privjescima, kako biste ih učinili jedinstvenim. Ili ih obložite ogrlicom ili drugim lančićima kako biste kreirali moderan izgled. PANDORA ogrlice su savršeni nosači za vaš izbor privesaka.

Takođe možete odabrati i lančić PANDORA, ima raznih vrsta i modela. Dodajte privezak ili ga nosite kao jednostavan komad sa potpisom, to će upotpuniti vaš izgled ali neće biti previše napadno. Lančiće možete nositi svakodnevno.

pandora nakit

Pandora kutija za nakit

Čuvajte svoj Pandora nakit bezbednim, sa asortimanom kutija za nakit u različitim veličinama sa reljefnim poklopcem. Imajte na umu da na kutijama za nakit ostaju otisci od prstiju. Ako želite da vaš nakit ostane blistav, preporučujemo vam da koristite komplet za negu nakita i krpu za poliranje.

Kutija je obično siva ili ruzičasta, blago reljefna sa monogramom Pandora krune. Sadrži i srebrni ili zlatni patent zatvarač, koji je takođe oslikan monogramom brenda. Unutar kutije ćete naći prostor za čuvanje vaših omiljenih narukvica, privesaka, prstenja, ogrlica i minđuša. Takođe uključuje ogledalo koje će vam pomoći da stilizujete svoj izgled.

Pandora nakit – Online shop

Postoji zvanična online prodavnica Pandora nakita. Ovde možete istražiti njihovu ponudu modernog ženskog nakita i zablistajtati uz originalne Pandora dodatke.

Pandora je omiljena zbog svojih jedinstvenih stilova šarma koji su namenjeni da odražavaju vaš stil koji se stalno razvija. Ovi privesci za nakit dolaze u različitim temama i dizajnu, a mogu se nositi na minđušama, ogrlicama i narukvicama. Oni su namenjeni da simbolizuju i slave posebne trenutke u životu, što ih čini idealnim poklonom.

Od ažurnih privesaka do srca, šarenog kamenja, možete izraziti svoj stil na najuzbudljivije načine. Za razigrani dizajn, brend se takođe može pohvaliti svojim hirovitim čarima Mikija i Mini Maus, kao i hvatačima snova. Ako želite da unesete malo sreće u svoj život, brend takođe ima kolekciju kineskih horoskopskih znakova. Ona sadrži od kineskog tigra do zmaja, petla, vola, psa, zeca i zmije.

Kako očistiti Pandora nakit?

Sipajte malu količinu blagog sapuna u mlaku vodu i koristite malu, meku četkicu za zube da očistite svoj nakit. Četkice za zube su idealne za čišćenje nakita sa komplikovanim detaljima, koji inače mogu biti teški za čišćenje. Ako je prljavštinu teško ukloniti, potopite nakit u čistu vodu. Ovaj poseban metod čišćenja ne bi trebalo da se koristi za čišćenje nakita sa kultivisanim slatkovodnim biserima.

Krpa za poliranje srebra je odličan alat da vaš srebrni nakit ponovo zablista, ako komadi ostanu bez sjaja. Međutim, neće ukloniti ogrebotine. Krpe za poliranje srebra mogu se kupiti od Pandora prodavaca ili kod vašeg lokalnog zlatara.

Za kožu: Za svakodnevno čišćenje jednostavno nežno obrišite kožu mekom, suvom krpom. Mrlje treba ukloniti neposredno pre nego što se umoče ili osuše – koristite blago profesionalno sredstvo za čišćenje (bez hemikalija) ili blagi sapun kao što su ljuspice sapuna ili sapun za sedlo. Napravite penu u posudi i nanesite je na meku krpu koja ne ostavlja dlačice, a zatim obrišite kožu. Nakon toga obrišite kožu suvom krpom i dodajte regenerator za kožu da biste je dodatno zaštitili. Ne zaboravite da kožu čuvate od direktne sunčeve svetlosti.

Pandora nakit – Iskustva

Na domaćim sajtovima i portalima za promociju ističe se da je Pandora brend visokokvalitetan, ručno završenog nakita, koji se prodaje počnim pristupnim cenama. Ističu da pored najpoznatijeg artikla, Pandora narukvica sa privescima, Pandora u svom asortimanu ima i ogrlice, lančiće, minđuše, prstenje, razne vrste narukvica i privezaka.

S obzirom da Pandora nakit među kupcima važi za veoma kvalitetan, a samim tim i nešto skuplji, često se diskutuje o održavanju i skladištenju. Kako nakit ne bi izgubio svoj sjaj, vlada mišljenje da treba da se čuva odvojeno u kutiji za nakit ili kesici. Pored toga, često se govori i o održavanju, a iz kompanije napominju da izlaganje kupkama za čišćenje i hemikalijama ili fluktuacijama temperature, može da naruši njihovo prianjanje. Tako stručnjaci savetuju da treba izbegavati kupku za srebro, tečnosti za poliranje, ultrazvučno čišćenje i jake hemikalije.

Uopšteno, kupci su veoma zadovoljni ponudom i kvalitetom najrazličitijeg srebrnog nakita, koji može da zadovolji svačiji ukus. Vlada mišljenje da je Pandora nakit odličan poklon, gde svaki komad nakita nosi različitu poruku. Potencijalni kupci su na raspolaganju i veoma razvijena veb prodavnica, gde mogu da kupe ili dobiju savet u kombinovanju više komada nakita, i personalizaciju nakita, a sve kako bi pronašli onaj idealni za sebe.

Negativni komentari se odnose na osoblje u pojedinim fizičkim prodavnicama Pandora nakita, gde kupci navode da zaposleni nisu bili previše ljubazni i zainteresovani da im pomognu da pronađu nakit za sebe. U odnosu na cene nakita, koje nekim kupcima mogu da budu previsoke, većina smatra da bi zaposleni trebali da budu spremni uvek da pomognu. Određeni kupci navode da je njihov Pandora nakit veoma brzo izgubio sjaj koji ga krasi, zbog čega se posebno stavlja akcenat na održavanje i skladištenje.

Prednosti:

  • Prodaje se više u 100 zemalja širom sveta
  • Ogromna ponuda nakita
  • Idealan poklon
  • Funkcionalan sajt sa različitim predlozima i vodičima
  • Svako može da pronađe komad nakita za sebe

Nedostaci:

  • Potrebno adekvatno skladištenje i održavanje
  • Kod nekih je brzo izgubio sjaj
  • Neljubazni radnici u pojedinim radnjama
  • Neki smatraju da cene ne opravdavaju kvalitet

Pandora nakit – Forum

,,Jako lep nakit. Preslatko. Ovo moram imati! Zaljubila sam se na prvi pogled“ – samo su neki od komentara žena, koje novosti iz sveta Pandora nakita prate u stopu. Više hiljada lajkova, komentara i tagova na gotovo svaku njihovu objavu, jasan su znak da su postali lider u izradi nakita, koji žene iskreno žele i kupuju.

,,Sve žene imaju svoje pojedinačne priče koje žele da ispričaju – ličnu kolekciju specijalnih trenutaka koji ih čine onim što jesu. Zato slavimo ove trenutke. Zato kažemo da su ti trenuci nezaboravni.“ PANDORA…

Svaki privezak je napravljen da simbolično uhvati „čarobne“ ili nezaboravne trenutke u životu – kao što je torta za poseban rođendan, cvet za pamćenje određenog leta, ili srce za ljubav nečijeg života. Narukvica može u potpunosti biti sastavljena u omiljenoj boji žene, lako je iskombinovati sve kuglice od stakla, perle, dragog kamenja i druge vrste kuglica, u skladu sa ličnim ukusom. Pored narukvica, na raspolaganju su vam i ogrlice, prstenje i minđuše.

Pandorina misija – nekada i danas – je da se ženama širom sveta ponudi ceo svet perli i privezaka visokog kvaliteta, rukom izrađenih, modernih i originalnih komada nakita, po povoljnim cenama, čime inspirišu žene da izraze svoju individualnost na najlepši način…

Otkup satova i antikviteta – Belgrade Antiques

Otkup satova po najboljim cenama u antikvarnici Beograd. Često nailazimo na džepne satove Omega, Longines, Doxa, Cortebert, Zenit, Molina, Helvetia, Rolex, Šafhauzen, Patek Philippe, Vacheron-Constantin, Hublot i druge. Antikvarnica Beograd otkupljuje stare satove koji su pripadali javnim radnicima, vojnim licima, državnicima i drugim javnim ličnostima. Otkupljujemo stare satove sa natpisima, grbovima i oznakama raznih država, organizacija i državnih institucija, kao i drugim obeležjima. Takođe, isti kriterijumi važe i za otkup ručnih satova. Belgrade Antiques nudi najbolje cene otkupa satova, uz mogućnost besplatnog dolaska na Vašu adresu. Pozovite nas i uverite se sami. Svakog dana od 09-23h na 069 669 229 ili nas kontaktirajte putem Viber, WhatsApp-a, Messenger aplikacije ili emaila i forme na sajtu.

Ukoliko imate i neke druge stare stvari i antikvitete, osim starih satova, kontaktirajte nas i mi ćemo Vam rado izaći u susret.

Pozovite odmah – 069 669 229