Ogrlice od belog zlata

Ogrlice od belog zlata čija tvrdoća zavisi od čistoće materijala

Ogrlice od belog zlata mogu biti prilično izdržljive. Ali treba imati na umu da njihova tvrdoća, takođe zavisi od čistoće materijala (tj. karata). Legure koje sadrže više zlata u procentima (tj. one sa više karata), imaju tendenciju da budu mekše. Za razliku od onih koje imaju veći procenat dodatnih metala. Dakle, što ogrlica od belog zlata ima veći procenat plemenitog metala u sebi, biće mekša.

Rodijumska obloga koja se obično nalazi na nakitu od belog zlata, štiti stvarnu zlatnu leguru od ogrebotina. Međutim, sama ova obloga se grebe i haba nakon nekog vremena, u zavisnosti od toga koliko često se nakit nosi. Jedini način da se obnovi sloj rodijuma je da ga zameni zlatar.

ogrlice od belog zlata

Možda već znate da se čistoća običnog žutog zlata meri karatima, to je slučaj i sa belim zlatom. Karatni broj svakog zlatnog nakita ima isto značenje bez obzira od čega se legura sastoji. Ako se ogrlica od belog zlata ima 18 karata, znači da se predmet sastoji od 75% zlata. 18 karata podeljeno sa 24, što je maksimalni mogući broj karata i 25% drugih metala.

Neke legure belog zlata sadrže nikl, koji može izazvati osip ako dođe u kontakt sa kožom osobe alergične na metal. Obično će rodijumska obloga koja pokriva nakit od belog zlata sprečiti da vaša koža bude izložena niklu. Ali kada se rodijum istroši, dodirivanje legura ispod može vam izazvati osip ako ste alergični. Jedan od načina da izbegnete alergijske reakcije je da na vašem nakitu od belog zlata blagovremeno zamenite sloj rodijuma.

Kako se proizvodi belo zlato?

Belo zlato je mešavina čistog žutog zlata i drugih metala koji nastalu leguru čine tvrđom i daju joj belu boju. Obično su dodatni metali koji se mogu koristiti u belom zlatu paladijum, srebro, nikl, bakar i cink.

Koliko je legura bela zavisi od korišćenih metala i proporcija u kojima se dodaju. Zbog toga su neki komadi belog zlata obično belji, dok drugi imaju jaču žutu nijansu.

Pošto legure belog zlata obično izgledaju manje ili više žućkaste, često su prekrivene tankim slojem rodijuma. Ova oplata daje nakitu od belog zlata boju i hromatičan izgled, koji ljudi obično povezuju sa ovim materijalom. Rodijum takođe dodaje dodatnu snagu i tvrdoću komadu na koji se nanosi.

Ogrlice od belog zlata – Cene

Cena belog zlata je u istom rangu kao cena žutog zlata, odnosno nema neke posebne razlike. Međutim, često se dešava da neke prodavnice belo zlato prodaju po znatno većim cenama od žutog zlata. Zapravo, belo zlato je za nijansu teže od žutog i zato dolazi do razlike u ceni.

Kao što je već rečeno, legura belog zlata se dobija mešanjem zlata sa nekim belim metalom. U zavisnosti od toga koliki je procenat zlata zasrtupljen u leguri, zavisiće i cena te legure.

Čistoća zlata se meri u karatima i odnosi se na delove čistog zlata koji predmet sadrži. U odnosu na ukupnu količinu materijala od kojeg je napravljen, uključujući i druge metale.

Zlatni karati mere čistoću u delovima čistog zlata na 24 dela legure zlata. To znači da legura koja sadrži 1/24 čistog zlata ima čistoću zlata od 1 karata. Slično, lanac od belog zlata od 14 karata, sadrži 14 delova čistog zlata od ukupno 24 dela materijala. Ili, drugim rečima, 58,3% tog lanca je zlato.

Generalno, možete očekivati da će lanci od belog zlata većeg karata biti skuplji po gramu ili unci.

Na primer, zamislite da imate oglicu od belog zlata od 10K koja je teška 10 g. I drugu koja je teška 7 g, ali je čisto 18K zlato. Oglica od 10K sadrži 41,7% čistog zlata (10/24 k 100), dok druga od 18K sadrži 75% zlata (18/24 k 100). U pogledu apsolutne težine, 10K oglica ima blizu 4,2 g čistog zlata (41,7% k 10 g). Dok oglica od 18K ima 5,25 g (75% k 7 g). Iako je 18K oglica teži manje, sadrži više čistog zlata i može biti skuplja od teže 10K oglice.

Ogrlica od 14-karatnog belog zlata je u opsegu cena od 229,00 USD 299,00 USD.

Oglice od belog zlata sa dijamantom

Ogrlice od dragog kamenja su upečatljive, lepe i imaju karakter, a to ih čini savršenim dodatkom vašoj kolekciji nakita. Ogrlice od belog zlata sa dijamantom se takođe mogu koristiti za dopunu niza odevnih predmeta i kombinacija. Što ih čini neophodnim dodatkom za savremeni svet.

Dijamantski čokeri i ogrlice od belog zlata nude laku eleganciju i neočekivanu svestranost. Bez napora sa njima prelazite iz elegantne odeću u ležernu, sa iznenađujućim izgledom svakodnevne nosivosti. Blistava dijamantska ogrlica očigledan je dodatak formalnoj haljini. Međutim, može izgledati jednako zapanjujuće kada je uparena sa klasičnom belom košuljom i teksas farmerkama.

oglice od belog zlata

Ogrlica od dragog kamenja može da sadrži jedan dragi kamen ili više dragulja. Pored toga, ogrlice od dragog kamenja su pogodne za bilo koju vrstu aktivnosti. Jer uglavnom nisu podložne jakim udarcima poput prstenja i drugih elemenata nakita.

Kada birate ogrlice od dragog kamenja za žene, važno je uzeti u obzir prirodu podešavanja. Na primer, polugravirani dragulj bi bio prikladan za prekrivenu ogrlicu od belog zlata, postavljen na ležište poput bisera. Izrezbareno kamenje, kao što je brevet, odlično izgleda.

Ogrlica od dragog kamenja i belog zlata za žene, može biti pojedinačni komad. Ogrlica od dragog kamena takođe može imati malo kamenje. Obično se stavljaju beli dragulji u tim slučajevima.

Muške ogrlice od belog zlata

Muški nakit nije baš nov koncept, ali sada sigurno ima malo vremena. A za one od vas koji su novi u priči muškog nakita, tvrdimo da su muške ogrlice idealna polazna tačka da se upoznate sa ovim divnim svetom dodataka.

Najbolje muške ogrlice od belog zlata mogu da podignu skoro svaki izgled. Bilo da se radi o jednostavnoj oglici od belog zlata, ili o malo smelijem komadu priveska koji odražava vašu ličnost.

Dužina vaše ogrlice od belog zlata se svodi na individualni izbor. Ali može biti korisno znati mere, kako biste je mogli stilizovati sa ostatkom svog izgleda. Ogrlica koja pada na oko 18 inča, prilično će udobno stati oko vrata prosečnog muškarca i verovatno će se videti izvan vaše košulje. Najčešća dužina ogrlice za muškarce je između 20 i 22 inča (oko ključne kosti), a sve do 24 inča je popularan izbor za ogrlice sa priveskom. Ove dužine vam takođe omogućavaju da nosite svoj dodatak oko vrata unutar ili izvan košulje. Ogrlice duže od 24 inča obično su dizajnirane da budu upadljive i da se nose preko vaše košulje. Konačno, poznavanje tačnog dometa vaše ogrlice omogućava vam da se zabavite kada je u pitanju slaganje različitih komada različitih dužina.

Jedna od najpopularnijih muških ogrlica je jednostavan lanac. Iako generalno izgledaju prilično slično u ukupnom obliku, postoji nekoliko različitih stilova dizajna koji čine muške lance. Oni se uglavnom razlikuju po tome kako su lanci određenog stila povezani zajedno, kao i koliko su debeli ili tanki. Neki popularni dizajni na koje treba paziti su rolo, konopac, ivičnjak i figaro. Što se tiče materijalne konstrukcije lanaca, ovo varira, ali belo zlato, srebro i nerđajući čelik ostaju najomiljeniji.

Ogrlice od belog zlata sa imenom

Ukoliko želite da nedvosmisleno pokažete svetu ko ste ili da ukažete na neraskidivu bliskost i ljubav koju osećate prema nekoj osobi, onda je ogrlica od belog zlata sa imenom pravi izbor za vas.

Postoje ogrlice od belog zlata sa imenom ili datumom koji vi odaberete. Tekst priveska može biti ispisan na različite načine, baš po vašoj zamisli i želji.

Ukoliko se odlučite za ogrlicu od belog zlata, cena za istu varira od broja slova i načina ispisivanja.

Cena ogrlice sa imenom izrađenom u belom zlatu kreću od 22.000 din.

Ogrlice od belog zlata Novi Pazar

Postoji širok asortiman ogrlica od belog zlata u Novom Pazaru. U daljem tekstu možete pročitati nešto više o njihovoj ponudi.

Stavite eleganciju u srce svoje odeće uz ove izuzetne ogrlice od belog zlata. Ovi komadi od 9-karatnog i 18-karatnog belog zlata dolaze u nizu stilova koji upotpunjuju svaku odevnu kombinaciju. Učinite stvari jednostavnim pomoću klasičnog lančića, savremene ogrlice, ili sa privescima u obliku kruške i srca. Ako volite da ostavljate trajni utisak, otkrijte dijamante i trendovske dizajne slatkovodnih bisera renomiranih brendova kao što su Gucci, Hearts on Fire i Diamonds Maple Leaf.

Prefinjeni profil ogrlice od belog zlata podići će svaku kombinaciju, dodajući nijansiranu eleganciju koju samo belo zlato može da ponudi. Beskonačne ogrlice od belog zlata predstavljale su vašu večnu posvećenost nekome, nečemu ili sebi.

ogrlice od belog zlata

Finoća i oznaka belog zlata

Finoća belog zlata se takođe izražava u karatima. Smatra se da je najkvalitetnije belo zlato izrađeno od zlata i paladijuma i da ima 17 karata. Takođe, nekada se ovoj leguri može dodati i platina u veoma malim količinama. Na taj način će legura belog zlata biti teža a samim tim i postojanija. Danas postoje specijalizovani zlatari koji se bave izradom ovakvih legura.

Oznake za belo zlato su iste kao i oznake za žuto zlato. Naime, oznaka za zlato zavisi od njegove finoće, odanosno od toga koliko to zlato ima karata. Zlato najmanje čistoće ima samo 8 karata i njegova oznaka je 333, zlato od 9 karata ima oznaku 385, dok zlato od 10 karata nosi oznaku 375. Zlato koje je najviše zastupljeno u prodaji je četrnaestokaratno zlato (14K), čija je oznaka 585.

Kao što i sami uočavate, sa brojem karata povećava se i broj oznake. Zlato od 18K ima oznaku 750, dok zlato od 20K nosi oznaku 833 i to je takozvano zubno zlato od kog se izrađuju fiksne nadnoknade za zube. Oznaka 900, odnosi se na zlato koje ima 22K i od koga se izrađuju dukati i zlatnici. Ipak zlato koje je najčistije i ima najveću finoću je takozvano 24K zlato, koje nosi oznaku 999. Ovo zlato sadrži čak 99% čistog zlata i ono služi za izradu zlatnih poluga.

Za nakit se uglavnom upotrebljava zlato koje je finoće do 18 karata, jer sve preko toga je previše mekano i fino, tako da nije pogodno za izradu nakita.

Prodaja ogrlica od belog zlata

Za nakit od belog zlata sa dijamantima, smaragdima, rubinima ili safirima preporučujemo ,,Džejmsa Alena“. Jer možete da pogledate bilo koji kamen od 360 stepeni, pre nego što ga kupite.

,,Plavi Nil“ je još jedan renomirani prodavac dijamanata koji preporučujemo.

Takođe pogledajte veliki izbor belog zlata na Amazonu.

Ako tražite veleprodajne cene zlatnih ogrlica, ovde ćete ih definitivno pronaći. Obično je neuobičajeno pominjati modni nakit, bez razmišljanja o ogrlicama od belog zlata. Alibaba.com je tržište, gde možete da pristupite tonama ogrlica od belog zlata za vaše potrebe ili onlajn poslovanje.

Bez obzira na cene ogrlica, ovde ćete sigurno uspeti da pronađete ženske i muške ogrlice koje će vam odgovarati. Pristupite i pronađite bisernu ogrlicu od belog zlata ili možda klasičnu. Sve možete pronaći u njihovim širokim kolekcijama. Lako možete imati moderne ogrlice od ovog divnog plemenitog metala sa Alibaba.com.

Ogrlice od belog zlata

Zanimljive činjenice o zlatu

Zlatni nakit dolazi u naizgled beskrajnom nizu prelepih oblika, kao što su narukvice od belog zlata, privesci od žutog zlata i narukvice od ružičastog zlata, ako spomenemo samo neke. Plemeniti metal nikada nije izgubio svoju privlačnost i uživa u jedinstvenoj istoriji sa mnogo zabavnih činjenica. Odvojite trenutak da saznate o nekim od mnogih zanimljivih sitnica o zlatu koje možete podeliti sa prijateljima i porodicom.

To je jedini žuti metal na planeti

Ne postoji nijedan drugi metal na Zemlji koji je prirodno zlatan ili žut. Zlato je samostalno, iako drugi metali mogu da požute od oksidacije ili zbog hemijskih reakcija. Au je hemijski simbol za zlato i potiče od latinskog naziva metala, aurum. Reč se prevodi kao „sjaj izlaska sunca“ ili „sjajna zora“.

Došao je iz svemira

Ogromna većina zlata na planeti potiče od meteorita, koji su pali oko 200 miliona godina nakon formiranja Zemlje. To znači da je to „svemirski metal“ koji je došao sa zvezda. Plemeniti metal se formira u masivnim zvezdama koje na kraju eksplodiraju, stvarajući supernove koje ispaljuju nastale meteorite unaokolo. Zlato se nalazi u Zemljinoj kori, mada bi bilo bliže jezgru planete da je stiglo tokom njenog „rađanja“ kada je bukvalno sve bilo rastopljeno.

Izdržljiv je, ali izuzetno savitljiv

Zlato je gust, težak, netoksičan metal koji je ipak savitljiv. Moguće je oblikovati i ukucavati zlato u razne predmete, uključujući super tanke listove i konac za šivenje. Listovi se mogu istanjiti čekićem da budu debljine 1 inč.

Nalazi se ispod okeana

Iako je ikada iskopano oko 152.000 metričkih tona zlata, naučnici veruju da ljudi nisu ni blizu da iskopaju sav ovaj plemeniti metal na Zemlji. Procenjuju da u okeanu i ispod njega ima osam puta više zlata od pomenute brojke, a to je dodatak onome što je prisutno u Zemljinom jezgru. Međutim, pokušaj iskopavanja ovog zlata je praktično nemoguć, da ne spominjemo izuzetno skup.

Otkup satova i antikviteta – Belgrade Antiques

Otkup satova po najboljim cenama u antikvarnici Beograd. Često nailazimo na džepne satove Omega, Longines, Doxa, Cortebert, Zenit, Molina, Helvetia, Rolex, Šafhauzen, Patek Philippe, Vacheron-Constantin, Hublot i druge. Antikvarnica Beograd otkupljuje stare satove koji su pripadali javnim radnicima, vojnim licima, državnicima i drugim javnim ličnostima. Otkupljujemo stare satove sa natpisima, grbovima i oznakama raznih država, organizacija i državnih institucija, kao i drugim obeležjima. Takođe, isti kriterijumi važe i za otkup ručnih satova. Belgrade Antiques nudi najbolje cene otkupa satova, uz mogućnost besplatnog dolaska na Vašu adresu. Pozovite nas i uverite se sami. Svakog dana od 09-23h na 069 669 229 ili nas kontaktirajte putem Viber, WhatsApp-a, Messenger aplikacije ili emaila i forme na sajtu.

Ukoliko imate i neke druge stare stvari i antikvitete, osim starih satova, kontaktirajte nas i mi ćemo Vam rado izaći u susret.

Pozovite odmah – 069 669 229