Muški satovi

Muški satovi-Šta predstavljaju

Upečatljivi muški satovi predstavljaju jedini nakit za muškarce. Sa odabirom pravog brenda i dizajna puno govorite o svom stilu i karakteru.

Muškarci koji brinu o svom izgledu žele da imaju funkcionalne ali ellegantne muške satove. Takav sat tačno meri vreme a istovremeno krasi ručni zglob. Kao idealni modni dodatak, muški satovi čine da se muškarci osećaju atraktivno i otmeno u svakoj prilici. Kvalitetni i prelepi muški satovi su najbolji poklon za svakog muškarca!

Muških satovi kojih ima u različitim cenama, brendovima, materijalima i dizajnu su sigurno dobra investicija. U zavisnosti da li vam se više dopadaju muški satovi sa čeličnim, srebrnim, kožnim, gumenim, silikonskim narukvicama ili  sa posebnim dodacima i mehanizmima, treba da napravite pravi izbor. Svaki iskusan muškarac zna da muški satovi danas predstavljaju idealan dodatak odevnih kombinacija.

Želite li u svakom trenutku znati koliko je sati, a usput i zaokružiti svoj izgled? Muški satovi su najbolji izbor. Mnogo je načina da saznate koliko je tačno sati. Ali ne postoji nijedan koji je jednostavniji i brži od pogleda na ručni sat. Situacije kada nam je upravo ta informacija od velikog značaja događaju se svakog dana.

Sve su to prednosti koje satove čine veoma korisnim pomagalima. Muški satovi su s vremenom postali mnogo više od pokazivača vremena. Takođe, zahtevna tehnologija koja se krije iza svakog satnog mehanizma muških satova, nikada nas neće prestati impresionirati.

muški satovi

Vrhunska pouzdanost

U tačnost ručnih satova uvijek se možete pouzdati bez obzira na način na koji prikazuju vreme. Ljubiteljima tradicije, više će se svidjeti analogni modeli muških satova, koji za prikaz tačnog vremena koriste kazaljke. Digitalni muški satovi vreme pokazuju pomoću brojki. Pa ćete njih preferirati, ako ste ljubitelj moderne tehnologije i jednostavnosti koju nam ta tehnologija pruža.

Imate li potrebu ne samo pratiti, nego i meriti vrijeme? Birajte modele sa ugrađenom štopericom. Ti muški satovi omogućuju vam da svakog trenutka počnete meriti vrijeme. Dovoljno je pritisnuti dugme kada ste spremni za početak merenja, pa je ponovno pritisnuti kada završite.

Muške ručne satove danas možete koristiti i za javljanje na telefon, puštanje muzike. I mnoge druge stvari koje su do sada bile rezervirane isključivo za mobilne telefone. Pametni muški satovi iznenadiće vas funkcionalnošću. Sa pametnim ručnim satom koji ima ugrađenu navigaciju nikada se više nećete izgubiti, bez obzira na to koliko ste veliki avanturista.

Muški satovi su ,,must-have“ i za sportske aktivnosti

Želite plivati ili roniti sa satom na ruci? I to je moguće uz vodootporne modele. Postoje i sportski muški satovi, posebno obloženi, koje nećete morati skidati ni tokom zahtevnih sportskih aktivnosti u prirodi jer su otporni na grebanje.

Kupovina novog sata

Kupovina novog sata može se osećati kao ulazak u novu i prilično zastrašujuću zemlju, zajedno sa sopstvenim jezikom, istorijom i kulturom. Dok lutate ovim novim terenom, niste sigurni koji od najboljih satova za muškarce vredi vaše pažnje, možda će vam trebati neki saveti. Tu smo da im damo. Ako tek počinjete kao amaterski kolekcionar satova, postoji pet različitih kategorija muških satova oko kojih bi trebalo da izgradite svoju kolekciju:

  • Muški ručni satovi – za dopunu crne kravate ili druge svečane odeće. Tipično nenametljivo i elegantno.
  • Muški smart (pametni) satovi – kao vaš pametni telefon, ali nosiv.
  • Ronilački muški satovi– da poboljšate svoje ronilačke misije praktičnim i ponekad funkcijama koje spašavaju život.
  • Muški pilotski satovi (avijatičarski satovi) – originalno za komercijalne ili borbene pilote i odličan izbor za putnike.
  • Taktički muški stovi ili sat na terenu – izdržljiv i funkcionalan. Taktički muški satovi su teški i ozbiljni. Terenski muški satovi imaju blago retro estetiku.
  • Trkački muški satovi (hronograf)
  • Digitalni muški satovi
  • Džepni muški satovi za kompletiranje vaše kolekcije.

Sve odlične opcije za muškarce, ali ne i neophodne osnovne stvari. Da bismo vam olakšali pretragu, odabrali smo najprodavanije muške satove za svaki ukus, raspoloženje i budžet. Od najkvalitetnijih satova vodećih svetskih brendova luksuznih satova, do praktičnih namenskih satova punih korisnih funkcija i funkcija, imamo merioca vremena za vas.

Muški ručni satovi

Bilo da se radi o dugo očekivanom prvom sastanku ili o naglašenom događaju sa crnim kravatama, muški ručni sat imaju moć da podignu vašu odeću na nove visine. Ovi minimalistički časovnici su jedni od najboljih luksuznih satova za muškarce, dizajnirani da diskretno privlače pogled ispod manžetne vaše košulje, praveći svoju magiju bez previše truda. Dizajn može biti tradicionalan ili pomerati granice, ali generalno gledano, muški satovi su lekcija manje je više.

Više o muškim ručnim satovima i izboru istih, možete naći na ovom sajtu.

Muški smart (pametni) satovi

Neke uobičajene funkcije muških smart (pametnih) satova su:

  • Pomaže vam sa uputstvima za vožnju ili pešačenje.
  • Povezuje se sa vašim telefonom izdaleka.
  • Koristite glasovnu pretragu.
  • Budite stalno informisani o najnovijim vestima, vremenskim upozorenjima i još mnogo toga.
  • Koristite aplikacije za čitanje knjiga, slušanje muzike ili kupovinu.
  • Odgovarajte na poruke i e-poruke.
  • Budite elegantni sa zamenljivim kaišema koje će se dobro slagati sa različitim ansamblima.

Kao što vidite, pametni satovi imaju mnoštvo različitih mogućnosti koje tradicionalni časovnici nemaju.

muški satovi

Ronilački muški satovi

Ronilački satovi su nešto što mnogi muškarci poseduju, ali malo njih koristi. Nije nenormalno videti generalnog direktora, menadžera ili čak računovođu sa Rolex Submariner-om na ruci, a kada govorimo o najpopularnijem luksuznom satu na svetu, sa sigurnošću se može reći da ga velika većina vlasnika ne koristi za ono za šta mu je namenjena svrha.

Ono što razlikuje muške ronilačke satove od sportskih satova o kojima tako često govorimo je to što su muški ronilački satovi namenjeni upravo tome, ronjenju. Ronjenje u dubokom moru u okeanu. Dakle, mora se postaviti pitanje kako ronilački sat može koristiti prosečnom potrošaču.

Kratak odgovor je da su muški ronilački satovi, uglavnom, izuzetno dobro napravljeni. Moraju da se odupru vodi na neverovatnim dubinama, ali takođe moraju da se odupru pritisku i da budu sposobni da funkcionišu. Činjenica je da što se tiče satova, najpouzdaniji, dobro izgrađeni, čvrsti časovnici su zapravo muški ronilački satovi. Zbog toga mnogi ljudi koriste ronilačke satove kao generički sportski sat. Možete verovati ronilačkom satu 300m ispod nivoa mora, možete mu verovati da ide na surfovanje, jedrenje, rafting ili vožnju kajakom. Činjenica je da se može pokvasiti i može izdržati udarce.

Muški pilotski satovi

Pre početka ronilačkih satova, trkačkih štoperica ili bilo kog sata sa alatima, postojali su muški pilotski satovi. Ne samo da je pilot sat bio prvi sat sa alatima fokusiran na rešenje, već je to bio i prvi muški sat dizajniran od početka da se montira na ručni zglob.

Ukratko, pilot sat je velika stvar i predstavlja jednu od najpopularnijih kategorija satova. Takođe, pošto postoji toliko različitih vrsta avijatičara-vojnih, komercijalnih, hobista, itd. Muški pilotski satovi spadaju u najraznovrsnije i najšire kategorije satova.

Dakle, šta tačno sat čini pilotskim satom. Pa ako ga piloti nose, ​​to je dobar početak. Generalno, ne postoje čvrsta pravila oko kategorije pilotskih satova. Ne podleže istim specifikacijama kao, recimo, ronilački sat, koji ima zahteve koje treba da ispuni, a koje se prenose od nezavisnog upravljačkog tela. Uz to, postoje neke smernice zasnovane na svrsi pilotskog sata koji svaki dobar avijatičarski sat treba da ima.

Prvo i najvažnije, pilotski sat mora biti čitljiv. Čitljivost je suštinska osobina u kategoriji pilot satova, i zbog toga, pilot muški satovi obično imaju veliki brojčanik sa veoma vidljivim i osvetljenim kazaljkama i indeksima. Pilotski muški satovi će takođe često imati mogućnost da prati više vremenskih zona preko GMT.

Ostale karakteristike koje pilot sat može imati su velika kruna koja pomaže u radu dok nosi rukavice ili funkcija hronografa koja pomaže u određivanju vremena kao što su ukupno vreme leta, vreme misije ili određivanje kada pilot treba da dopuni gorivo. Uz svu ovu varijabilnost unutar kategorije, može biti teško odlučiti koji pilotski sat je pravi za vas, ali mi možemo pomoći u tome.

Taktički muški satovi

Svi znamo da su muški satovi evoluirali tokom godina da urade više nego samo da pokazuju vreme. Zahvaljujući stalno naprednijoj tehnologiji horološke industrije, proizvođači su konačno uspeli da naprave ručni sat koji je izdržljiv i prepun impresivnih, raznovrsnih karakteristika pogodnih za svaki scenario. Da, govorimo o muškim taktičkim satovima.

Raznovrsni u svakom pogledu, najbolji muški taktički satovi su savršeni merioci vremena za one koji žive životom puna akcije i uzbuđenja. Dovoljno su robusni da izdrže različita okruženja i grubo rukovanje bez oštećenja, čak i kada se pokvase. Taktički satovi takođe mogu imati GPS funkcije, funkcije visinomera i Bluetooth kompatibilnost, što ih čini praktičnim izborom za pojedince kao što su policajci, vojnici i trekeri.

Trkački muški satovi-Hronografi

Hronograf je tip sata koji je kombinacija sata sa ekranom i štoperice. U poređenju sa jednostavnim analognim satom, satovi sa hronografom imaju brojčanike koji prikazuju i prate sekunde, minute i sate. Tokom godina, brendovi satova su inovirali koncept muških satova- hronografa i dodali složene funkcije kao što su prikaz kalendara i taximetri.

Neki se mogu uplašiti složenošću hronografa, ali to se jednostavno može rešiti odabirom najboljeg sata koji odgovara vašem stilu, svrsi i funkcionalnosti. Na tržištu postoji mnogo muških satova i širok izbor hronografa. Ali čak i ako ih ima mnogo u ogromnoj industriji časovnika, možete pronaći brend koji nudi jednostavan i lak za upotrebu muški hronograf sat.

Muški digitalni satovi

Iako su digitalni muški satovi uvek mogli da urade više od pokazivanja vremena, često im je nedostajala neka suptilnost u dizajnu. Premotajte unapred u 2017. i digitalni časovnici ne samo da su unapredili svoje visokotehnološke trikove, već su i sustigli izazov dizajna. Za razliku od svojih klasičnih analognih kolega, oni su uspeli da uzmu najbolje iz oba sveta; pametan, sofisticiran oblik i najsavremenija tehnologija.

Elegantan starinski komad može vam lepo dodati u kancelariji ili posle radnog vremena, dok će sportskiji dizajn biti od pomoći tokom napornih avantura na otvorenom.

Džepni muški satovi

Mnogi ljudi i dalje imaju čvrstu vezu sa starinskim džepnim satom kako bi upotpunili svoju odeću, i to je razumljivo. Tradicionalno, držanje vremena je džentlmensko osim ako ne prisustvujete događaju sa crnom ili belom kravatom kada se tipično ne nosi sat.

Klasičan način nošenja džepnog sata je da džentlmen prikači svoj sat na lanac. Elegantan način da to uradite je sa lancem Albertvatch-a. Takođe je prihvatljivo nositi jedan lanac za sat, u zavisnosti od vaših želja. U oba slučaja, oni su tradicionalno pričvršćeni na prsluk kroz specifičnu vertikalnu rupicu za dugme. Većina današnjih prsluka nije dizajnirana sa funkcijom otvora za sat, zbog sve manjeg broja ljudi koji nose džepne satove. Međutim, s obzirom na preporod i mode i vintidž nakita, vidimo da rupa za sat ponovo postaje sve popularnija. Za one koji ne poseduju najviše uštede sa gore pomenutom funkcijom, možete da zakačite lanac u jednoj od rupica za dugmad na prsluku pre nego što ga zakopčate.

Apsolutno se ne može poreći da su džepni muški satovi zanimljiv predmet i da privlače pažnju, bilo da ih džentlmen nosi za formalni događaj ili u ležernijem okruženju. Mnogi smatraju da je to zbog ekskluzivnosti u kojoj se danas vide.

džepni satovi

Ako posedujete stari džepni sat i želite da ga prodate za adekvatnu cenu Antikvanica Beograd vam može ponuditi svoje usluge.

Muški satovi-Cena

Lepi muški satovi su skupi. Ako želite pristojan mehanički švajcarski sat, on će vas koštati oko 500 dolara po najnižoj ceni. Trebalo bi da očekujete da ćete potrošiti od 1.000 do 3.000 dolara za većinu „mehaničkih švajcarskih satova početnog nivoa“, a mehanički švajcarski satovi srednje klase ovih dana mogu da idu od 5.000 do 10.000 dolara (ili nešto više).

Najskuplji muški satovi

Svi smo doživeli šok od cena dok smo gledali najskuplje svetske satove. Postoji čak i nekoliko brendova za koje su šestocifrene cene uobičajene „skupi satovi“ po definiciji skoro svakoga. Ali šačica luksuznih satova prevazilazi „skupe“ i spada u kategoriju „satova od milion dolara“, to jest, koštaju više od milion dolara.

Roger Dubuis Ekcalibur Kuatuor pronalazi put do liste satova vrednih milion dolara zahvaljujući kućištu koje je u potpunosti napravljeno od silikona (prema brendu, prvi takav sat te vrste), materijala sa upola manje težine od titanijuma i četiri puta veća tvrdoća. Kuatour, najskuplji sat koji je do sada proizveo Roger Dubuis. Opremljen je mehanizmom RD101, istaknutim po četiri opružna balansa, koji rade u parovima da kompenzuju efekte gravitacije mnogo brže nego što bi to uradio turbilon, što dovodi do veće tačnosi sat. Ekcalibur Kuatuor košta 1 milion švajcarskih franaka (što znači otprilike oko 1.125.000 dolara).

Jaeger-LeCoultre Hibris Mechanica a Grande Sonnerie ima maloprodajnu cenu od 1.474.070 dolara. Sat se može pohvaliti 1.300 delova, što ga čini sposobnim da reprodukuje celu sekvencu zvona Big Bena. Objavljen je 2009. godine kao deo trilogije Hibris Mechanica 55, trija veoma skupih satova koji su se sastojali od ukupno 55 komplikacija.

Muški satovi-Najnižih cena

Ali sat ne mora uvek da bude deo ulaganja. U stvari, neki od najboljih jeftinih satova za muškarce su super stilski i napravljeni da traju. Bez obzira da li tražite elegantan, moderan sat za svečanije prilike, ili samo želite da nadogradite svoj svakodnevni kožni ručni sat, nema potrebe da izdvajate celu svoju platu. Najbolji jeftini muški satovi na tržištu, su iz Timek-a, Seiko-a, sve za manje od 100 dolara.

Između vodootpornih opcija koje možete poneti sa sobom na plažu, ugrađenih mogućnosti hronografa i kristalnih površina otpornih na ogrebotine, nećete morati da se odreknete svojih omiljenih funkcija. Tajna leži u odabiru pravih brendova. Volimo svestranost Timek-a, Scandi minimalizam danske etikete Skagen i inovativnu jednostavnost Casio muških satova. Iako su to samo neki od najboljih brendova satova sa pristupačnim cenama na koje treba obratiti pažnju.

Šta im određuje cenu?

Svi volimo luksuzne i otmene satove a sigurno se često i zapitamo zašto je Breitling toliko skuplji od Casio modela i kako to da možemo da kupimo 100 komada Superdry satova po ceni jednog TAG Heuer-a? I jedan i drugi su satovi zar ne? Svakako da je odgovor pozitivan, ali šta ako zamislimo da nije?

Često i svima poznato pitanje je zašto su luksuzni satovi toliko skuplji od modnih modela? Razlozi su brojni. Često vas luksuzan i otmen ručni sat može isto koštati koliko i dobar polovan automobil, a prosečan Casio sat možete kupiti ušteđevinom koju ste sakupili tek prošlog meseca.

Prva bitna odlika po kojoj se Breitling, IWC, Audemars Piguet ili Baume & Mercier razlikuju od ostalih brendova jesu nasleđe, tradicija i prestiž.

Po čemu se razlikuju skupi muški satovi?

Gorepomenuti brendovi mogu se pohvaliti tradicijom pravljenja satova preko 100 godina a veličini njihovog imena doprinosi i činjenica da potiču iz zemlje satova – Švajcarske. Ovi činioci svakako utiču na cenu koja se znatno razlikuje od cene brendiranih, modnih satova poput Lacoste ili Armani Exchange modela.

Ono što se podrazumeva da drži cenu pored već navedenih razloga su svakako materijali korišćeni pri izradi koji po kvalitetu i trajnosti daleko nadilaze one koji se nalaze unutar modnih modela satova. Upravo zbog toga vaš Zenith, TAG Heuer i Rolex koštaju i do nekoliko hiljada evra.

Izrada jednog tako luksuznog sata podrazumeva korišćenje materijala isključivo vrhunskog kvaliteta, izrade i mehanizama kao i visoko stručne radnike, a zamršenost i težina njihovog zadatka na potpuno su drugom nivou u poređenju sa izradom satova ispod 600 €.

Velika većina ozbiljnih, luksuznih satova vodećih svetskih proizvođača ima precizno izrađen automatski mehanizam, što ukoliko se uporedi sa kvarcnim mehanizmom koji se nalazi kod skoro svih satova sa nižim, pristupačnijim cenama, jasno pokazuje razlog za visinu cene koja im se dodeljuje.

Šta je razlog visokih cena muških satova

Ipak, bitno je i napomenuti da ovakvi skupi satovi ozbiljne izrade i kvaliteta koštaju toliko upravo zbog toga što su ljudi koji ih kupuju voljni da toliko i plate. Da niko nikada nije izdvojio i platio 8,000 € za nov Breitling ili Bremont sat, onda im toliko visoka cena ne bi bila održiva, ali činjenica da kupci žele da plate više za ozbiljnu i luksuznu izradu, kao i za nasleđe i tradiciju koju sa sobom ovakvi muški satovi nose, diktiraju iznos i održavaju visok prag cena.

Još jedan razlog visokih cena je činjenica da su u pitanju svetski poznati brendovi i apsolutni marketing majstori. David Beckham nosi Breitling Transocean model muškog sata, upravo zbog toga što su ovi proizvođači satova u mogućnosti da za „ambasadore“ svog brenda dovedu poznate i impresivne ličnosti koje dodaju čitavim kolekcijama notu primamljivosti i dodatno održavaju nivo cena.

Luksuzni ili skupi muški satovi – u čemu je razlika?

Svetski najpoznatiji proizvođači muških satova- Rolex, Breitling, IWC su u takvoj meri iskusni kovačisvog zanata da svaki model sata koji dizajniraju postaje neverovatno ambiciozan i poseban, i to ne samo kroz predstavnike u vidu poznatih ličnosti, da cena sata bez obzira na visinu prestaje da bude prepreka i osoba postaje ubeđena da mora imati jedan takav sat, bez obzira na cenu.

Bitno je i da znate da je cena ovako luksuznih satova drugačije rangirana: možete izabrati Tag Heuer model za ispod 2,000 € ili Hublot’s and Audemars Piguet’s čija se cena kreće oko 26,000 €.Uvek će se naći jedan ovakav sat za svačiji džep i ukus jer je izbor preširok .Možete birati među različitim proizvođačima koji su trenutno manje ili više poznati na tržištu.

Da zaključimo – ne postoji jedan pravi opipljivi razlog da luksuzni satovi koštaju toliko više od modnih satova. U pitanju je kombinacija razloga koji zajedno čine da se muški satovi Rolex, Breitling i IWC smatraju satovima vrhunske izrade i kvaliteta.

Kada ukombinujete i uzmete u obzir materijale i metod izrade teško da ćete moći da osporite da ovakav model sata ne zaslužuje cenu koja joj je pripisana bez obzira što obavlja istu jednostavnu funkciju kao i model Casio sata za mnogo manju sumu novca – pokazuje tačno vreme.

luksuzni satovi

Otkup satova i antikviteta – Belgrade Antiques

Otkup satova po najboljim cenama u antikvarnici Beograd. Često nailazimo na džepne satove Omega, Longines, Doxa, Cortebert, Zenit, Molina, Helvetia, Rolex, Šafhauzen, Patek Philippe, Vacheron-Constantin, Hublot i druge. Antikvarnica Beograd otkupljuje stare satove koji su pripadali javnim radnicima, vojnim licima, državnicima i drugim javnim ličnostima. Otkupljujemo stare satove sa natpisima, grbovima i oznakama raznih država, organizacija i državnih institucija, kao i drugim obeležjima. Takođe, isti kriterijumi važe i za otkup ručnih satova. Belgrade Antiques nudi najbolje cene otkupa satova, uz mogućnost besplatnog dolaska na Vašu adresu. Pozovite nas i uverite se sami. Svakog dana od 09-23h na 069 669 229 ili nas kontaktirajte putem Viber, WhatsApp-a, Messenger aplikacije ili emaila i forme na sajtu.

Ukoliko imate i neke druge stare stvari i antikvitete, osim starih satova, kontaktirajte nas i mi ćemo Vam rado izaći u susret.

Pozovite odmah – 069 669 229